Zöldbab szecsuáni módra

Csípős vega étel zöldbabbal, chiliszósszal.

 

  • 4 kanál szezámolaj
  • 400 g friss zöldbab
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 4 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál fokhagymás chiliszósz

A vokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a zöldbabot és nagy lángon addig kevergesd, amíg átpirul. Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát (azért kell a szokásostól eltérően utána hozzáadni, mert túl sokáig tart, amíg a bab megpuhul, ez alatt megégnének). Két percig kevergesd, majd öntsd hozzá a szója- és a chiliszószt. Nagy lángon forrald fél percig. Forró rizzsel tálald.

 

  Fórum az ázsiai konyháról

Related posts